Vára sista dagar i kambocha!

Vi har nästan varit över allt i kambodja nu.
Mitt i Kambodja i Siem Reap i Ankor templen där aporna i djungelboken bor, vi cyklade nästan 90km pá tvá dagar, det var häftig och templena är fantastiska.
Norra kambodjas djungel, pá vattenfall och ridit tjocka söta elefanter som egentligen bara ville äta löv och inte alls bärra runt pá oss, min elefant át nästan upp ett helt träd. Hon var mamma elefant och lite trög, med lánga ögonfransar och tjock rumpa, en riktig gubbrumpa. Jag älskade att titta pá henne när hon gungande med rumpan och gick genom forsen hem till sitt lilla kryp in.... Hon var sá vacker pá ett roligt sätt.
I djungel i Ratanikiri badade vi i en skogskälla, sádan källa med vattenfall, det kanske kallas bäck, men det var liksom större en en bäck och där hoppade vi i med Lian. Det var ganska kyligt i vattnet, men efter att ha gátt i nästan tre timmar var det bara angenämt och uppfriskande... Vi át mandariner,banander,litchi och ris med grönsaker. Det smakade fantastiskt.
Ratanikiri är vackert med mycket natur vi körde moppe och körde naturligt fel när vi skulle kolla in vulkansjön med turkost vatten, men vilken sjö...och rödbruna frán jorden som sprutat upp frán gatan var ett bad perfekt. Man kan inte se sig mätt. Naturen här är obegripligt vacker...

Bussresan frán Phnom Penh tog bara 4 timmar och i gemförelse frán den andra frán Ratanikiri dagen före som tog 9 timmar var detta nix. Och efter som busschafören stannar sisásär 3 gánger, först vi ett bageri, där in handlades det söta frallor och olika smá bagetter... nästa stopp var vid ett gatukök, i kambocha betyder det, resturant med ris och olika kötträtter jag át kyckling med en grönsak liknande spinat men större och smakade inte spinat.(ingen anning vad det var för en) Det var gott man fár göra risiko saker här stup i kvarten, denna chansning var en bra en. ibland är dom inte alls lika goda...
Sista stoppet var vid ett liknande gatukök men här dracks det (min nya favo drink) ISKAFFE, med sötmjölk. Det är fantastiskt gott. kaffe med is och mjölk. Ni skulle älskat det... kan dricka det jämt, vilket jag nästan gör....

Vi kom hit igár med buss. En inte als sá skumpig sádan och med A/C sprutandes ut dess kyla sá att jag nästan frös. Men jag solade mina ben genom vindrutan och människorna vinkade utanför pá gatan, här i asien gillar dom vita ben, dá fár man en extra vink och det är ju trevligt. Killen framför kollade ocksá in mina vita ben nästan sádär lite förlänge sá jag var tvungen att lägga över min filt. Här kan dom strirra, hihihih.

Kep heter den lilla fiskbyn och den är veldigt liten. Vi bor i Kep Beach, precis vid stranden, man hör vágorna och en bris bláser in där jag sitter pá balkongen i mit hostel Kep Brise hostel. Solen har gátt ner för länge sedan och efter att ha varit upp i norden där det är relativt kalt 20-25 grader är det här stekande het och brisen känns skön efter en stekande dag. Vi simmade i havet och har druckit iskaffe sáklart. àt precis världens minsta chocklad pannkaka den smakade okej, men jag vet iallfall nu att efterrätt kan jag skippa, det är en fransk resturang/hostel, dom kan konsten med att göra allt sá litet. Usch tycker vi inte om.
Mycket är franskt här i Kep, det var ju en gáng i tiden en fransktkolloni och alla turister tror att man kan franska och börjar prata med en. Sá dá stár man där, som en idiot och vet inte vart man ska stirra... men ler lite fult och börjar vrida pá sig. För fransöser dom pratar sá mycket sá dom hinner säga typ 5 meningar innan man ens hunnit säga att man inte ens kan franska. Men det är alltid roligt. Men vissa säger ju bara BONSCHUR! (eller hur det nu stavas) och dá säger jag ju BONCHUR tillbaks. Och hoppas att dom inte ska prata ihjäl mig.

Vi kommer stanna här nu i tre nätter till och sen tar vi báten till en wietnemesik ön som jag har glömt namnet pá den är 50*10 km stor, man ser den frán stranden, solen gick faktiskt ner bakom den idag till och med.
Efter djungelvandrande och moppe ákande och diverse känns det skönt att bara chilla. läsa böcker och framför allt spela sudoku. Simma i havet är ocksá nágot som vi ofta gör. Har kan man faktiskt inte göra mycket annat. Sá vi valde rätt plats. I morse eller snarare nästan hela dagen hade strömen ocksá gott sá dá kunde man inte ens kissa med lampan pá. Men det var ingen som brydde sig om det... Det är sá det är, det är bara och sitta där och kolla pá solnedgángen och  vänta tills strömmen kommer tillbaka...
Dricker Jasmin tee och spanar in servetriserna som springer hit och dit, med läkerheter.
Jag gillar och stirra jag med...
Kommentarer
Postat av: Julian

MIRIAM! älskar inlägget. du skriver fantatiskt!!!!!! herregud uppsatsmaterial! PUSSS! ps kanske skriva en bok därnere? skriver du dagbok?

2011-12-09 @ 13:24:06
URL: http://zachariasjulian.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0