Ingen tomte och Hejdá Vietnam.

Imorgon drar vi till Kuala Lumpur kollar in China Town och sedan vidare mot Christchurch Nya Zealand där ska det firas nyár och kollas in i en hel mánad. längtar!!!

Julafton var hemsk, kollade in ett dimmigt halongbukt och vantrivdes i halong city, fy sjutton vilket ställa, lova mig att om du áker dit och dit i sommar árstiden, för nu i vintern är det grátt kalt och dött. hälften av affärarena är stänagde och man önskar bara att man strunta i det, stenklipporna är underbart fina och grottorna ocksá sá klart, men stadens deprimernande yttre gör att det hela känns mäst jobbigt. Vi steg upp halv sju pá självaste julafton och ákte bát mellan klipporna. Sen satte vi oss pá en buss mot Ha Noi och kom fram pá kvällen. Pá gatorna var det full fest. Med ballonger överallt och männsikor som strosade runt överallt. hundra tusentals av moppar som kör som tokar och det kändes skönt att vara i en stor fin stad. Men vi var trött efter den lánga dagen. Och hittade en halv bra resturant át lam och anka och drack öl. Ölen dödade oss och vi blev bara tröttare, vi gick till en bar med dálig disco musik och drack en till öl. Men sen gick vi hem och sov som stockar... Ingen vidare julafton. Man ska vara hemma med mamma och syskon pá julafton SÀ DET SÀ!!!!!
Men tredje gángen gilt som man brukar säga...
Kristof är lite sjuk, jag vill ut och lukta pá Saigon en sista gáng... Dom har en mat marknad här. undrar vad man kan hitta där.!?
Hejdá

Kejsar städer och rump shaking!

Är i kejsarstaden Hue och kollade in hans enorma hus igár. Som alla andra tempel anläggningar och hus var det bara ruiner att see men ända áker turister dit i massor och vandraromkring och tittar och glor. Nog var det fint,  jag är glad att jag var där, inte varje dag man fár hälsa pá en kejsare...
Jag köpte kokosglas och älskade det. En kille köpte wietnamesich tee som smakade rötter och bark, men han fick en väldans vacker kopp, Kaffe sua, dracks det naturligt viss ocksá... Vi gick vilse i gángarna och tappade bort vára vänner men hittade dom ju efter en stund... Herr kejsare hade 100 fruar som han hade fátt i present av adel herrar, han ville inte äns ha dom men till en present kan man ju inte säga nej, sá fruarna hade ett eget hus. Undrar om han hade 100 barn?

Igár skakades det riktigt rumpa, hahahah usch va groteskt, tar till baka det. Jag dansade mina fötter trötta, and i loved it. Med galna witenames, gud dom máste tänka att jag var helt jävla galen... :) Träffa en homosexuel japan med lángt hár till rumpan och smycken hänagande lángt ner över magen. Han kunde skaka rumpa han med och dricka shots som en viking...
Här är en video till Julle, i minne av berlin. :D I love dick heads, I really do I LOVE YOU!

Lycko land, tomteslädar och ormskyddare


I Wietnam är alla klövrar fyrklavrar, ett lycko land!

Jag skydar er frán onda ormar och dumma tomtargod jul frán en ful tomte i phu quot!

öltrötthet och vetskebrist, stackars mig!

Hejsan hopasan mina vänner, sitter pá ett franskt fik mitt i smeten i Hoi An. Här är husen smá och gamla och allt ser likadant ut sá man gár vilse lite hela tiden... Jag dricker svart te med mjölk och irriteras över att facebook inte funkar. Yahoo har tagit över min dator och säger att han inte kan hitta facebook.
Vad är en dator utan facebook? ingen dator!!!!

Igár var vi med sömerskan barn som har sytt kostymer manchesterbyxor linnekortbyxor och short/blusar till oss, pá middag, det bjöds pá hot pot, det är en soppa som kokar pá bordet man kan slänga i lite vad man vill. underbart gott. och jag át räkor utan att dö. Sá jag tál dom rackarna antagligen... Efter det sprang vi in i Fabi igen kristofs barndomskompis, vi gick till why not bar ute i ingenstans värld, och drack öl. Sen gick vi vidare för att träffa dom tvá killarna fra´n wails, dom kan partaja dom och vi kom inte hem fören halv fem imorse, JAG ÄR TRÖTT IDAG!

ska pá wietnamesik, musik dans, men först äta mat. Är hungrig som en varg.


Jag saknar er, en vecka kvar till julafton, utan julstämmning alls, känns det hela lite sorgligt. men jag önskar er trotz dem och med hela mitt hjärta en underbar JULETID!

PUSS

Hoi An, Jul saknad och blota fotter

NU ar vi i Hoi An..... en sot liten stad i norr wietnam, vintern ar kommen och det regnar en del har i Wietnam sa jackan och langbyxan ar upp packad, men flippflopps ar fortfarande pa, nog for att jag far blota fotter men dar far gransen ga.
Juletider stundar och jag saknar gammla trygga sverige, familjen och lussebullar!
Strosar runt och ser julgrannar overallt men det ar lite samma sak. Hm. men men, jag njuer av att vara har det ar ju natt annat.... Men jul ar anda jul!


maste sticka, to be contined!

Mui Ne, ett ryskt paradis för ryssar!

Vi kom igár eftermiddag och hade redan beställt hotel, ett ganska shabbigt och konstigt i en konstig del i Mui Ne. Vi sa till kvinnan pá turistbyrán att vi ville ha billigt,ja billigt var det egentligen inte, hon stoppa själv ner 3 dollar i fickan...
hahahaha man blir sá trött pá lurendrejeriet, vi tänkte att vi skulle prova och ha ett hotel innan vi kom dit, men det är ocksá dumt här för man vet inte hur det ser ut dá och vart det ligger, vi fick senare reda pá att man kan hyra bongalows för 10 dollar nere vid stranden, ATTANS!

Vi kollade in sanddynerna (sandbergen) och vattenfallet, för vi bor bara 10 meter där ifran. Allafall ett plus i minusen. Det var otroligt häftigt att se, när kris gick förbi en buske, började han sakta gá tillbaka och jag fatta ingenting, va är det nu dá tänkte ja, och han började skrika SNAKE SNAKE SNAKE, det lág tvá orma i busken och snuskade sig och kristof var kanske 5 centimeter där ifrán. En witnemes kille kom precis förbi frán andra hállet och hämtade en pinne och började slá han för glatta livet sen tog han upp han i huvudet och bara höll han sá dá öppnade han munnen och bara fräste át oss. Det var en gift orm och kanske 110 meter láng.... Det var galet!!! kris höll i en stock hela fortsättningen av vägen, om det skulle komma en till............

Vi drar vidare idag igen denna lilla stad är full med ryssar. och egentligen kanske trevlig tror jag men vi lyckades hamna pá fel plats, as synd och trákigt... Men vi har inte tid att byta, för vi ska vara i Hanoi om 10 dagar och det blir en hel del bussresande helt klart, för wietnam är lángt.....

nu ska jag gá och simma i havet! puss

Vietnam, dom är uppnäsiga, men ler man ler dem tillbaks...

Svárt att förstá sig pá dom, svárt att förstá vad dom vill och om dom är trevliga eller bara vill sälja nágot. Dom är sá duktiga pá att luras här, och trixa med oss turister. Men ja antar att man lär sig. Hoppas det iallafall!

Phu Quot Vietnams största ö, är underbart fin, med lánga vita sandstränder, mycket fisk, skaldjurd. en lugn relaxed ö faktiskt.
Vi stannade där i nágra dagar och träffade kristofs barndomskompis som ocksá ska resa runt i Wietnam i en mánd, vi körde runt pá ön med moppar och det var häftigt, vi ákte till ett vattenfall utan vatten nästan för att det är torrsäsong här nu, hahahah....

Igár ákte vi till Chu Tho en stad i Mekong-delta,
Sá i morse gick vu upp fem pá morgen för att áka med bát till den flytande marknaden. härftigt var det där fanns annanas bátar och lök bátar smokfulla med varor... Vi ákte runt till flytande marknader nudelfabriker och fruktträdgárdar och var efter 7 timmar tillbaka i Chu Tho.. Vi packade vára väskor och tog en minibuss till Sagong. Det tar alltid lite längre tid här en vad man tror, men nu är vi äntligen här, med tv i rummet och varmdusch, ;P
Imorgon ska vi gráta pá krigsmuseumet....

Gjorde varma stenar massage här om dagen var den bästa massage jag nágonsin fátt varma stenar som dom masserar med, med oljor och sá ocksá förstás...

Trött som en björn.


Kep!

Solade imorse sá nu är jag lite röd överallt, ajajaj! át igen ris och grönsaker men idag provade jag med bläckfisk, dom första var goda men efter ett tag var det sá slaimigt att det blev äkligt... jag försöker verkligen passa pá att äta specialiteterna, men bläckfisk var inte min tid, dom hade liksom inte riktigt grillat den, :/

Jag kan ärligt talat inte se mer ris med grönsaker, efter att ha ätit det i 2 veckor i sträck... Hm, jag älskade det i bröjan máste nog helt enkelt bara ta en paus.

Funderar om jag ska fara till krebmarket, och kolla in solnedgángen... Men kristof är ingen sugen och dá máste jag ju áka själv... men jag gör det ändá... :)

Puss

RSS 2.0