Idag är jag ledig.

Hejsan svejsan!  Helt sjuk morgon, ställde klockan på 06:45 när klockan ringer stänger jag av den, men somnar om. Vaknar 7: 37 och ska gå 7:35. För jag skulle hinna till körlektionen i tid. sätter på mig en jacka tänker inte mycket på de, Springer tillbaka för jag glömt mina böcker och munstycke.(som göra att manka starta bilen) Efter halva vägen inser jag att jag har julles jacka och ringer honom. de visar sig att hans plånbok och allt ligger i den så jag får varsågod springa tillbaka. Med gråten i halsen... ringer körskolan och berättar. Och konstigt nog kommer jag bara 5 min försent. Du anar inte hur mycket jag sprang. ar helt svättig. HAHAH! tack för mig!

Femenist?

Godmorgon i stugan
 Idag tände jag de tredje ljuset. Drack kaffe och åt en macka, insåg att jag inte kunde sitta och glo längre och började sakta men säkert klä på mig. När jag insåg att jag gått upp en timme förtidigt. Jäklar tänkte jag, men blev ändå lättad.. Nu ligger jag i min säng och läste precis ett sms som patrik skickat, hur gullit som helst. Han är såå söt den pöjken...

Jag, Vilja och Julian har pratat om femenism en del på sista tiden. Jag och Vilja menar att gemnstäldhet är någonting helt annat än femenism, men då blir min kära bror jätte arg och säger arrgt att gemnställdhet är samma sak som femenism. Och jag är här och nu beredd att hålla med.
När jag tänker på femenism så går tankarna till MÄN ÄR SVIN grejen, men efter att ha diskuterat med Julian, Vilja och Anders Insåg vi att Femenism är ett väldigt brett begrepp. De finns olika femenismer. De finns den som ogillar män och vill trycka ner dom så dom ska känna av hur de är att bli nertryckt i typ 100 år så dom får sitt straff.- men ja tror inte de är lösningen de blir en ond cirkel.  Så finns de dom som tycker att Kvinnan ska stå för sin rätt. hävda sig och gå emot män till försvar och så den som tycker att gemställdhet borde vara en självklarhet och att man ska behandla varandra med respekt. (självklart finns de fler sorter femenism men detta är bara ett brett utbud)
Min åsikt är att de handlar om hur vårat samhälle uppfostrar våra barn. 
Att vi ger våra söner låtsas pistoler så dom ska lära sig kriga. Säger till dom att stå upp för sin rätt. Medan vi ger docker till våra döttrar och låtsas spisar så dom ska lära sig att laga mat och ta hand om sina barn,. och säger till Lisa att nu får du lugna ner dej de är Kalle som talar. De är klart Lisa efter ett tag inte säger mycket mer då.
Nu kanske inte de är bara felet men nog har de en vinkel av de hela. Hoppas ingen tar illa upp eller så, isåfall skulle jag vilja att du sa de till mig rätt ut och inte gick runt och blir irriterad, så berätta gärna vad du tycker om de hela.  
Ha en underbar tredje advent, de ska iallafall jag ha. (på mitt jobb)... Kram!

Alla har vi ångest!!! Är de så?

Någon filosof för länge sedan påstår att alla varenda kotte har ångest. Antingen,Vad ska jag göra med mitt liv? Kommer världen gå under? Röstar jag på rätt parti? Gör jag rätt beslut? M.m
Och att man kan göra skillnad är väl en ganska blek tanke, SLUTA UPP ATT KRIGA I IRAK!
Dom skulle väll inte lyssna på mig? Men skillande är väl ändå att ge ett bidrag till  regnskogen eller ge någon fattig familj i fattigaste afrika en get i julklapp. Såna skillande går ju och borde göras, de finns miljontals alternativ att välja mellan. Bara att pappersortera är en stjärna i kanten. Låter som någon galen miljö/ hjälpa fattiga barn kvinna. Kanske är en sådan. Men fina tankar och gåvor ger skillnad, kankse inte märks väldigt mycket, men tänk om alla gav bort getter då skulle Afrika blir skit rikt och fullt med getter. Tanken är att tänk om alla gör samma sak som jag hur skulle världen bli då? Gör man bra saker skulle den helt klart bli bättre...

<3Nu är de över och va ska man göra nu?

I lördags blev de dags för våran stora redovisning för vårat 3års projekt. Så nu är de gjort! De gick bra, nog för att jag var sjukligt nervös och glömde en hel grej. men de känndes bra och modevisnigen gick jätte bra mina modeller var så duktiga (patrik o vilja) tack sötisar... Men va händer nu, de har legat en sådan spänning över hela skolan och nu är den över alla är nästan i chock... HAHAH, kanske inte riktigt ordagarnt men iallafall.

Hade sovmorgon idag, men gick ändå upp kvart över sju för att kolla å¨julkalendern som nu har startat. Den var väl sådär tycker jag, men abolut värd, jag gick efter de och lade mig. men de blev bara knäppt min kropp förstod ingenting och jag har varit aldelles dåsig och trött idag. Men de bjuder jag på.

Lite bilder på min kollektion, kankse inte dom bästa.

       

RSS 2.0