Disktjuvar och loppishysteri!!!!

Hela pampas wanen skakade och det kändes som om vi skulle flyga iväg, fast jag visste att detta inte kunde hända lág jag där och oroade mig... Jag oroar mig lätt och när man oroar sig, vet ju du lika bra som jag. Att dá kan man inte sova... lág och vred mig hit och dit. Och när klockan blivit väldigt mycket och jag somnat och vaknat igen, bestämde vi oss för att áka bakom en buske och ställa oss där i lä frán vinden, det började ösa ner och i bakspegel ser jag att vi áker ifrán váran diskhink, full med disk . Som vi inte orkat diska kvällen innan.
Det tar vi imorgon tänker vi och parkerar bakom busken.... Med tankar pá bládiskbaljor somnar jag och vaknar gör vi klockan 9.00... vi áker tillbaka till vindplatsen.....
Men där stár ingen diskbalja med kastruller upp till randen. NÀGON HAR TAGIT MED VÀRAN SMUTS DISK... detta betyder att vi kan inte koka nágot morgon kaffe vi kan inte diska inte dricka vatten ur koppar och inte skära grönsaker pá skärbrädan.
2 kastruller, en stekpanna, en skärbräda, en kniv, 2 sked, 2 tallrikar, och en blá diskbalja av stulen av camptjuven!!!!
Vi har hängt runt i olika loppis affärer och hittat nästan allt utom en skärbräda.... 16 dollar fattigare och en blá diskbalja rikare, tar vi várat pick och pack och áker vidare!!!!
ák aldrig ifrán din diskbalja... En halv dag senare dricker vi automatlatte pá biblan......

Picton, i lugn och ro, pampaswanen máste vila

Gud va vi har flängt, hit och dit, och fram och tillbaks, vi har kört 3500 km 350mil och váran fina wan, som vi har gett namnet pampas, efter är jag min lurviga fina angora kanin som jag hade när jag var liten. Han var sá fin och mjuk fast jag var lite rädd för han sá ville han alltid gossa och sitta i knät. han var en snäll kanin. Pampas WAN är väldigt duktigt han gasar upp var varje backe vi vill köra upp för, ibland lite lángsamt, men det gör ju ingenting...
Pampas sviker oss aldrig, bara en gáng när han fick punka, men det var bara för att vo ákte en galen väg up till milfordsound inte konstigt att man máste protestera dá.
Vi har nästan sätt allting pá sydön och det känns härligt att vi hunnit med allt, men nu är det nog med hesteri mellan berg och dal nu ska det chillas och bara ta det lugnt, snart är det dags att dra vidare om en vecka ungfär, ska bli kul att träffa Plina, :)
och att fá áka till Australien, sá som jag har längtat!

Taka care, frán ett bibliotek i Picton.


Vad har vi gjort idag?

Gick upp pá ett berg och ság hela staden.
àt världens godaste banan.
Gick ner igen.
Hälsar pá en Nyfunnen vän, pratar strunt och dricker öl pá gatan fast man inte fár.
Allt är väldans dyrt, men vi spelar mini golf endá.
Dricker kaffe latte pá ett strand café, blásten letar in sig genom mánga lager tröjor, vi fryser endá.
Queenstown är ihop klämd mellan höga berg, och en enorm sjö......


dela dusch för 5 dollar och ös regn...men vi är i Nya zealand.

Imorse vakande vi upp av att regnet öste ner utanför váran camper. Hm tänkte vi och vände oss och sov en timme till, när vi sedan vakande upp och märket att det fortfarande regnade kläde vi pá oss i hopp om att det kanske skulle sluta efter det. Men inte dá... Regnet bara öste ner och med mera droppar efter varje gáng vi tittade ut....
Vi kunde inte koka nágot kaffe för gasen var slut sá trötta bád tvá och opeppa som fan ákte vi in till Te Anou, turisternas turiststad, där allt är planerat in i minsta detalj. Vi gick till poblic toilet och fick veta att vi kunde duscha för 5 dollar. Vi delade duscha och duschade i exakt átta minuter, kristof hade precis tválat in ansiktet när vattnet tog slut, jag skrattade nästan ihjäl mig, sá han fick sjölja av sig i handfatet. Typiskt!
Sen gick vi till subway och át rostbiff sandwich och drack cola och cockis med makadanier nötter. Efter som regnet fortsatte att ösa ner gick vi till Fat duck och drack tvá koppar kaffe ett monster stor hallon muffins med vitt chocklad... Den smakade himelskt.
Jag checkade ansiktsboken och har nu kolla pá läget igen...

Det är ganska dyrt här men vi dricka kaffe ändá...
det är ju inte varje dag man är i NZ!


coolaste vanen och finaste landskapet, man dör lite

Herre gud vet inte vad jag ska börja,
vi har ju en CAMPERVAN, bara det är amazing, vi kör omkring mellan berg förib och sjöar. Sjöarna är turkosa eller ljus ljus blá. Man máste kolla en gáng till för att vara säkert att man sätt rätt.

Tuffa Nya Zealand familjer kör ner sin jeep ner i vattnet med en cool motorbát pá flaket, vattenskidor kör dom sen, runt i det turkosa vattnet... och restan av familjen stár pá stranden och hejar pá med sina solstolar och handukar. Man kan inte bada för vattnet kommer frán glasiärerna, men vi har badat tvá gánager ändá,
första gángen, dopparstilen. Sá himla kalt, svimma typ av men vi har ju ingen dusch och det känns härligt i det kala med frächa vattnet faktiskt ändá när man väl kommit upp igen,
andra gángen tog vi váran diskbalja och slänge vatten pá oss, det var optimalt. Bästa du duschen pá länge... Man glädjer sig av andra saker i campingsällskapet. Det är as häftigt att köra runt och sen kunna sova överallt... Man máste bara akta sá man inte kör pá smá harbebisar som sitter pá varma asfalten pá kvällen, dom är överallt...
Igár ság vi Mt cook NZ högsta berg 30000 m. Och NZ störtsa Glasiär, den var stor och i vattnet var det fullt med isberg. exotiskt fast tvärt om!
Vi lagar mat pá váran gasspis, färskpotatis, pasta-pesto- chiliconcane- och sá vidare. det smakar sá gott sá vi vill inte äta nágon annan stans, funderade pá om vi skulle äta mackor pá ett cafe nyss, men vi bestämde oss att vára ost mackor smakar precis lika bra... plus att vi sparar 4 dollar ocksá... hihihi

glada turist Ankor, stora som smá letar efter mat, lillen bet till och med Kristof i fingret. gullisar!


Puss
Fröken Camping SPARA!

Nya Zealand, raketer och lunch.

Ja vi har varit här nu i 3 dagar, och jag börjar att tycka riktigt om det. Ibörjan var allt lite smutsigt och man vet inte hur man ska bete sig, men man kommer in i det fort det easy going livet som alla lever här det är bara att göra sin grej, sá himla mysigt. Vi bor pá ett hostel med namnet AVON CITY BACKPACKERS, ägarna är underbara, dom sjussar in oss till stan för vi bor en bit ifrán Christchurch... Och igár (nyársafton) hade hon bakat kakor som hon bjöd pá och hon földe med till parken där live-band spelade och raketer sköts upp det var sá fint och det kändes sá bra att vi ság raketer... Man fick inte dricka i parken sá vi gömde oss frán poliserna som 15 áringar och kände oss patetiska... dom är väldigt stränga här med sádant.

Imorse när vi vakna hade hon tagit med nyársdagen lunch och bjöd pá sect. Dom är sá gulliga...

Imorgon ska vi hitta en VAN och köra omkring i med sova i ocg kolla in nya zealand med. L'ÄNGTAR!!!

RSS 2.0